Новини Продукти Продажби Поддръжка Форум Преса За фирмата

Ако желаете да популяризирате своята дейност, като разширите асортимента с висококачествените продукти Behold TV - изпратете ни анотация за вашия сайт/магазин. Информация за нашите дилъри ще се актуализира в раздел «ПРОДАЖБИ»


Програма на телевизиите
Инсталиране на софтуер Behold TV

 


Примерна процедура за инсталиране на софтуерен пакет Behold TV

 1. След успешно инсталиране на драйвера трябва да бъде под ръка инсталационния компакт-диск със софтуерния продукт Behold TV от комплекта или свален от страницата за поддръжка и разархивиран в отделна директория архивен файл с нова версия на програмата Behold TV.

  За инсталиране на софтуерния пакет се поставя CD Behold TV в съответното дисково устройство (респ. се стартира разархивирания изпълним файл от съответната папка). Ако функция auto play на CD-устройството е изключена, трябва да се отвори папката Behold TV от диска и да се стартира намиращия се там изпълним файл

 2. Ако инсталирането се извършва от компакт-диск в средата на операционна система Windows Vista, на екрана ще се появи прозорец «Auto play».

  Стартира се софтуера на Beholder International Ltd., достоверността на който е потвърдена с цифров подпис на компанията.

 3. В първия прозорец се предлага избор на достъпен език за интерфейс в процеса на инсталация на Behold TV от "падащо" меню:

  На този етап изборът е ограничен между руски и английски език (за български интерфейс вж. стъпка 8 по-долу)

  Избира се предпочитан език и се натиска

 4. За продължаване на процеса в следващия прозорец се изисква съгласие с публикуваните лицензионни условия:

  При съгласие се потвърждава със съответния бутон ~

 5. В основния прозорец за инсталиране на Behold TV се предлага избор на необходими компоненти на софтуера в съответните "чекбокс"-ове:

  Създаване на "икони":

          В меню «Програми»;

          Върху Desktop;

          В Taskbar;

  Инсталиране на АС3 филтър

  и се натиска ~

  АС3 филтър в състава на софтуерния продукт Behold TV е предназначен за декодиране на звук в MPEG2 поток, записан във формат AC3. Ако в системата има инсталирана по-нова версия или вече настроен AC3-филтър, инсталирането на такъв може да бъде отказано.

 6. Избира се папка за инсталиране на софтуера

  и се натиска ~

  В прозореца се изобразява progress-bar (лентов индикатор за състояние/напредване на процеса) и текстова информация за протичането на процеса:

 7. След завършване на инсталирането се натиска ~

 8. На следващия етап на инсталация се предлага да бъде отворен модул за «Конфигуриране на Behold TV»~«Behold TV configuration»

  Ако са възникнали проблеми при инсталирането на платката на тунера и/или драйвера, при положителен отговор системата издава предупреждение

  При нормално инсталиране на тунер и компоненти на драйвера, при положителен отговор се извежда прозорец за конфигуриране на основни параметри.

  Важно! От тази стъпка нататък по желание е възможно да се ползва интерфейс

  При всяка възможност всички следващи екранни снимки и обяснения са илюстрирани въз основа на гбългарски интерфейс, разработен и тестван от автора на българската редакция за btv_v.5.05~5.17 drv_v.5.0~5.3.2.0.


  «Behold TV configuration»: В прозореца за настройки може да се провери за правилна инсталация на драйвери и да се променят основни настройки:

 • Избор на език - избор на езиков пакет за потребителския интерфейс;

 • Устройство за Видеозахват~capture - избор на съответно устройство (при инсталирани няколко различни такива);

 • Устройство за Аудиозахват~capture - избор на съответно устройство;

 • Група «Избор на линия за аудиомиксер»:

  Миксер за възпроизвеждане

  Миксер за запис

  Линия за управление на звук

  Активна линия за запис

 • «Запазване на настройки отделно за всеки профил» - вж. по-долу.

 • »Актуализация_v.5.19.»»»

 • »Актуализация_v.5.20.»»»

 • За коректна работа на софтуера, като

  «Устройство за видеозахват» трябва да бъде избрано устройство Beholder®, а за

  «миксер», «линия за възпроизвеждане» и «активна линия за запис» - този вход на аудиокартата, към който е включен тунерът.

  (доп., drv.5.2.1.0.) Важно! За операционни системи Windows Vista и задаване на флаг

  «Запазване на настройки отделно за всеки профил» е задължително!

 

9. При изменение на каквито и да е параметри, направените промени трябва да бъдат съхранени с натискане на бутон ~~ и да се излезе от приложението с инструменти за конфигуриране на Behold TV - ~~

 • (доп., drv.5.3.2.0.) Ново! «Потребителски профили»: От v.5.17 на Behold TV се поддържа едновременна пълноценна работа (независимо от възможностите при ползване на плъгин за режим на работа «PiP») на повече от един (до 11 броя) тунер Beholder в системата. Настройки и конфигуриране на всеки отделен тунер (могат да бъдат различни модели Behold TV) се извършват в съответен потребителски профил, който се избира от основното меню за конфигуриране:


 

 
Използване на информационно съдържание от сайта/препратки (цели материали или части от тях) се допуска само след съгласуване с авторите/редакцията © Beholder © Beholder Europe «Общи условия»