Новини Продукти Продажби Поддръжка Форум Преса За фирмата
 
Уважаеми посетители! Ако желаете да популяризирате своята дейност, като разширите асортимента с висококачествените продукти на Beholder - изпратете ни анотация за вашия сайт/магазин. Информация за нашите партньори се актуализира в раздел «ПРОДАЖБИ»


EPG / JTV справочник - програми на ефирни и цифрови телевизии
Справочна информация

 • Разводки на комбинирани А/V входове;
 • Схеми на IR сензори;
 • Разлики между чипсети / енкодери;
 • Datasheets

Разводка на комбиниран A/V-вход (куплунг MiniDIN 6PIN) при модели тунери Behold TV 6-а, 7-ма серии и Behold TV INTRO

 

Разводка на комбиниран A/V-вход (куплунг MiniDIN 9PIN) при модели тунери Behold TV Н8 / А8

Разводка на комбиниран A/V-вход (куплунг PCMCIA 10PIN) при модели тунери Behold TV Wander / Voyage / Columbus


Схема на IR-сензор при модели тунери серии 4хх~5хх (датчик TSOP1838 - 38kHz, 5V) и модели тунери серии 6хх, , (датчик TSOP34838 - 38kHz, 2.5-5.0V)

Разводка на аудиоконектори при ТВ-тунери BeholdTV 401 / 403 / 403 FM


Разлика между чипсети Philips (NXP) SAA7135HL/203 и SAA7135HL/101

По публикация на pctuner.ru / 21 юли 2010


Въпреки, че на пълните обозначения на тези чипсети на практика не се акцентира внимание, между тях има разлика, при това съществена. Става въпрос за цифрите след слаш-чертата, които обозначават версията на чипсета, а именно с поддръжка и без поддръжка на Dolby-ефекти. По-точно, SAA7135HL/203 е чипсет без вкрючен, а SAA7135HL/101 - с включен Dolby-блок. Все пак Dolby-ефеките не трябва да се бърка с другите поддържани възможности, сред които са "Philips Incredible Mono" и "Philips Incredible Stereo", които се поддържат за мсички модификации на SAA7135 чипсети.
Във всички чипсети, в които се планира да се използват каквито и да са Dolby-ефекти, компанията Philips (NXP) винаги въвежда две версии - с включен блок Dolby и с изключен. Вероятно това се прави предвид ценовата политика на производителите, които вграждат тези чипсети в продуктите си. Въпросът е в това, че за използване на Dolby трябва да се правят лицензионни отчисления, поради което Philips от една страна се презастрахова от прищявките на Dolby labs, а от друга предлага бюджетен икономичен вариант за тези, на които не са жизнено необходими Dolby-ефекти.
Вариантите се разпознават по маркировката след слаш-черта. Освен чипсетите,  такива например са MPEG-енкодери на компанията.


 

Справочна информация (download datasheets) за чипсети, ВЧ модули, декодери - хибридни ТВ тунери Behold TV:

 

Модел
Чипсет
Trident TM6010
ВЧ-модул
TDA18273HN
TDA18273
XCeive XC5000C
DVB-T декодер
+

 

По-подробно...


 

Фирмени технологии:

 • Технология ARPC (Advanced Remote & Power Control) позволява на тунера:
 1. Да работи с други пултове за ДУ, работещи по стандарти NEC, JVC, Panasonic, Samsung, Sony SIRC-12, SIRC-15 и SIRC-20.
 2. Да се включва компютър по вътрешен таймер.
 3. Да се включва компютър от пулта за ДУ.
 4. Да се изключва компютър от пулта за ДУ.
 5. Да се включва компютър по шина PCI при наличие на поддръжка на PME от страна на дънната платка.
 6. Да се включва компютър посредством емулация на натискане на бутона за включване на захранване АТХ за такива системи, при които не се поддържа PME.
 7. Да се обновява микропрограмния код на блок ARPC.
ARPC
 • Технология ARC (Advanced Remote Control) позволява на тунера да работи с други пултове за ДУ, работещи по стандарти NEC, JVC, Panasonic, Samsung, Sony SIRC-12/15/20.
 • Технология IRC (Internal Remote Connection) позволява да се инсталира IR (инфрачервеният) датчик на пулта за ДУ вътре (скрито) в корпуса на системния блок на компютъра.
 • Технология DUAI (Dual Universal Antenna Input) предоставя два независими, програмно управляеми антенни входове и позволява:
 1. Произволно да се избира антенен вход за включване на TV/DVB-T/FM антени.
 2. Да се приемат програми с аналогово и цифрово излъчване от две различни, независими антени.
 3. Да се приемат радиостанции от УКВ/FM диапазон както от телевизионна, така и от радиоантена.
 4. Едновременно да се използва DVB-T/FM антена за приемане на цифрово излъчване и на аналогови УКВ/FM радиостанции.
 5. Да се избира антенен вход индивидуално за всеки отделен канал.
plate
 • Технология GIAI (Galvanic Isolated Antenna Input) защитава антенните входове на тунера от електрически пробив на напрежение, каквото възниква между антенния кабел и незаземен корпус на системния блок на компютъра.
 • Технология ADSS (Analog/Digital Separate Shielding) означаво пълно и разделно екраниране на цифровата и аналогова части, което увеличава устойчивостта на тунера и намалява собственото ниво на паразитни шумове.

Забележки:

Пълни инструкции с най-актуална информация са поместени на инсталационните CD и са публикувани в официалния сайт.

* Особености при предаване и запис на звук са описани подробно в помощната информация за работа със софтуерния комплекс Behold TV.

** Схеми на разположение и описание на функционални входове/изходи на тунера са илюстрирани на кутията, тук и в оригиналния сайт - раздел «поддръжка».

*** За различни производители и модели дънни платки обозначенията могат да бъдат различни - вж. помощна информация за работа със софтуерния комплекс Behold TV.


 

 

 

Използване на информационно съдържание от сайта/препратки (цели материали или части от тях) се допуска само след съгласуване с авторите/редакцията. © Beholder © Beholder Europe «Общи условия»